Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ultra-Spur csípő gondokra 250g

Ár:
5.520 Ft
Egységár: 22.080,00 Ft/kg
Gyártó: Vafo
Ultra-Spur csípő gondokra 250g-os táplálékkiegészítő kutyáknak
Elérhetőség: Rendelhető 2-3 munkanap
Külső raktárállapot: Rendelhető 2-3 munkanap
Szerezhető hűségpontok: 56
Kiszereléseink:
Mennyiség:db

A termék fő tulajdonságai

Kiszereléseink 0.25 kg

 Több kiszerelésben kapható!

Táp és Eledel Táplálékkiegészítő

Leírás

ULTRA-SPUR?


A BETEG CSÍPŐJŰ KUTYÁK ÚJABB REMÉNYEI


DÁN szabadalom révén egészségesebb élet körvonalazódik a kutyák számára


30 új ásványi anyag minden kutya számára a kölyökkutyától egészen az idős kutyáig bezárólag1 teáskanálnyi mennyiség javítja az egészségi állapotot, a növekedést és a fejlődést.Ultra-nyomelemek bevitele

A kutyák etetésében fontos, de mégis elhanyagolt téma.

Túlságosan sok kutya szenved gerinc-, csont- (ízületi) és csípő-elváltozásoktól. Olyan problémák ezek, melyek az esetek többségében elégtelen ásványi anyag-bevitelre vezethetők vissza. Optimális ásványi anyagbevitel csak akkor érhető el, ha biztosított a makró-, nyomelemek és ultra-nyomelemek aránya.

A makró- és nyomelemek jól ismertek, adagolásuk meghatározott normák alapján történik. Az ultra-nyomelemek ezzel szemben gyakran elhanyagolt területet jelentenek, annak ellenére, hogy ezen elemek bevitele láthatóan egyre nagyobb szerepet tölt be a kutyák normális fejlődésében és mozgékonyságukban.Laboratóriumi elemzések kimutatták, hogy számos ultra-nyomelem hiányzik a szokványos tápokból. Ennek magyarázata esetleg a nem megfelelő elemzési módszerekben keresendő, az ultra-nyomelemek csak rendkívül kis mennyiségekben fordulnak elő. Következő lehetséges magyarázatot kaphatunk azon tényből is, hogy a növénytermesztés az ötvenes évek óta megduplázódott (1. sz. ábra) és ezen megemelkedett terméshozamnak tudható be a beltartalom felhígulása. Kiindulhatunk abból, hogy hektáronként és évenként csak bizonyos mennyiségű ultra-nyomelem szabadul fel és a terméshozam emelkedésével arányosan csökken a mezőgazdasági termékek ultranyomelem-tartalma.Ez a felhígulási hatás eredményezi, hogy sem az állati, sem a növényi kutyatápok nem tartalmaznak kellő mennyiségű ultra-nyomelemet.


Az ultra-nyomelemek között szerepel 14 lantánid, amely a „ritka földfémek csoportjában” hívja fel magára a figyelmet. Minden azt mutatja, hogy a lantánidok képesek elérni az ízületek kenésének, a csontok felépítésének javítását és a csípőízületi diszplázia kockázatának csökkentését. A lantánidok erős hatást fejtenek ki a termékenységre és az immunrendszerre is.

Más ásványi anyagokkal ellentétben a lantánidok elsősorban szerves anyagokban fordulnak elő, tehát nem a csontokban, osztrigahéjakban és korálokban.

1. sz. ábra


A gabonatermés alakulása Dániában 1955-től 1995-ig

Nem elegendő komoly tenyésztést folytatni

Hosszú éveken keresztül folytatott komoly tenyésztői tevékenység és ezzel párhuzamosan végzett röntgen-vizsgálatok ellenére sem sikerült a kutyák csípőízületi diszpláziás problémáit megoldani. 1992-ben és 1993-ban a német juhászkutyák 45 %-a szenvedett csípőízületi diszpláziában (3. sz. ábra). A német juhászkutyák abban a csoportjában, amely táplálék-kiegészítésként ultra-nyomelemeket kapott, ez a megbetegedési arány csupán 15 %-ot tett ki. Erre alapozva talán következtethetnénk arra, hogy a kutyák csípőízületi diszpláziáját nagyobb arányban befolyásolja a táplálkozás és az életmód (mozgás), mint az öröklött hajlamosság.
3. sz. ábra: Csípőízületi diszpláziában nem szenvedő kutyák %-a 1992-ben és 1993-ban


(Jens Arnbjerg és Dansk Kennel Klub)

A kutyák megfelelő táplálásával kapcsolatosan rendelkezésünkre álló ismeretanyag birtokában táplálásuknak főként az ásványi anyagok bevitelének optimálisnak kellene lennie, ami azonban egyáltalában nem áll fenn.Az ultra-nyomelemek bizonyított hatással rendelkeznek.Annak ellenére, hogy csak néhány kísérletet végeztek el a kutyák körében ultra-nyomelemekkel, de számtalan tapasztalat jelez az ízületi működésre, a csontok felépítésére és a termékenységre gyakorolt kifejezetten pozitív hatást.Fentieket kutyákkal és európai nyércekkel folytatott és a „Dansk Veterinärtidsskrift“ című, 1995-ben megjelent, Jens Arnbjerg által lektorált 1. sz. kiadványban közzétett kísérlet támasztja alá. A kísérlet, ahol 7,5 kg testsúlyra számítva 1 g Ultra-Spur koncentrátumot adagoltak a kutyák részére, a csípőízületi diszpláziára kifejtett egyértelmű hatást mutat.

Ugyanezt a kísérletet végezték el újfundlandi, német juhász és labrador kutyákkal is.Nyércekkel folytatott kísérlet során 1 kg eleséghez adagoltak 1 g, ill. 2 g Ultra-Spur-t. A kísérlet egyértelműen pozitív hatást mutatott a testhossz és a vizelettartás vonatkozásában a kezelt és a kontrol-csoporthoz tartozó állatok között.


A kutyákon és nyérceken elvégzett vizsgálatokkal dokumentálták, hogy az ultra-nyomelemek hatásosak. A vizsgálati eredmények és a gyakorlatban végzett megfigyelések azt mutatják, hogy az Ultra-Spur készítményt a napi száraztáp-mennyiséghez 2 ezrelék mennyiségben adagolva érhetjük el a legoptimálisabb hatást. Ez az adagolás bizonyult a kutyák kivételével valamennyi állat esetében megfelelőnek. A kutyáknál az adagolást 7,5 kg testsúlyra számítva az Ultra-Spur koncentrátum 1 grammnyi hozzáadásával kell elvégezni.

Ultra-nyomelemeknek a kutyák csípőízületi diszpláziájára kifejtett hatását elemző vizsgálatok többek között azzal az eredménnyel zárultak, hogy Ultra-Spur adagolásával a csípőízületi diszpláziától mentes német juhászkutyák aránya 55 %-ról 85 %-ra emelkedett (3. sz. ábra), és ez további fejtegetésre adott alkalmat.


Müller & Saar 1966-ban ajánlja a csípőízületi diszplázia röntgenes diagnosztizálását, amely 1970-től vált általános módszerré e betegség leküzdésében, írja „A harmincéves háború” című, 1996-ban megjelent könyvében Marc Torel és jut arra a következtetésre, hogy a továbbtenyésztésre kerülő állatok kiválasztásának ezen módszere nem gyakorolt lényeges hatást a kölykök körében kialakuló HD-státuszra. A gyorsan növekedő kölykök a tápanyagok bevitelére vonatkozóan egészen speciális igényt támasztanak és nagyon nagy a jelentősége annak, hogy táplálásuk ezt biztosítsa számukra, hogy a kölykök ki tudják használni örökölt fejlődési lehetőségeiket.

4. sz. ábra: Testhosszúság nyércek esetében és a vizelettartási problémákkal küzdő álladok %-aránya
Amennyiben nem sikerül a kölykök tápanyag-igényét kielégíteni, úgy növekedésük lelassul és gyakran diszharmonikus, rossz mozgású, túlságosan rövid életű kutyák alakulnak ki, gerincükkel, csontjukkal (ízületükkel) és/vagy csípőjükkel kapcsolatos problémák miatt.Csökken a lovak teljesítőképességeA Pacemaker c. folyóirat 1998. szeptemberi kiadásában foglalkozik John P. Sparkman az egyik amerikai telivér-fajta egészségének és teljesítőképességének alakulásával 1950 és 1990 között. A táblázat valamennyi oszlopa 10 éves időszak átlagértékét reprezentálja.

Az, hogy az ügető pályákon az amerikai csikók egyre kevesebb versenyen vesznek részt, részben talán azzal magyarázható, hogy a születések száma nagymértékben emelkedik. Riasztó azonban az amerikai versenylovak aktív életszakaszukban történő versenyzéseinek egyre csökkenő száma és ez a folyamatosan romló teljesítőképességüket jelzi.Nagy kérdés, hogy a lovak terén szerzett tapasztalatok átvihetők-e a kutyákra is. Ettől eltekintve azonban számos jel mutat arra, hogy az ortopédiai megbetegedések (többek között a csípőízületi diszplázia) nagy részben a kutyák elégtelen ultra-nyomelem-ellátására vezethetőek vissza.

Az Ultra-Spur kimutatható mennyiségben tartalmaz ultra-nyomelemeket és valamennyi táphoz adagolható, ill. az iparilag előállított tápkeverékek összetevőjeként is felhasználást nyerhet. Az Ultra-Spur nem tartalmaz vitaminokat és a makro- és nyomelemek alacsony részaránya miatt nem változtatja meg a kiegyensúlyozott összetételű tápok egyensúlyát.

2. sz. ábra:


Évjáratok szerinti csikók versenyrészvételének százalék-aránya és az egy csikóra jutó versenyek számaKiegészítés valamennyi kutyatáp-fajtáhozAz ťUltra-SpurŤ olyan új tápadalék, amely 30 új ásványi anyag koncentrátumát jelenti.


Ezeket a ritkán előforduló ásványi anyagokat nevezzük ultra-nyomelemeknek és a táplálékláncban olyan kis mennyiségben fordulnak elő, hogy ennél fogva a tápban gyakran nem állnak rendelkezésre a szükséges mennyiségben. Mindez azt jelenti, hogy a teljes etetési terv biológiai értéke emelkedik, ha abban az ťUltra-SpurŤ-t csupán néhány gramm erejéig figyelembe vesszük és a kutya azon értékes tápanyagokat (fehérjéket, vitaminokat és általános ásványi anyagokat), amelyek a szokványos és jól összeállított etetési tervben amúgy is rendelkezésre állnak, hatékonyabban fogja hasznosítani. ťUltra-SpurŤ többek között 14 ultra-nyomelem csoportját magában foglaló lantánidet tartalmaz.
Termékleírás


Az ťUltra-SpurŤ kiváló teljes körű hatással rendelkezik, melyből elsősorban az alábbiakat emelhetjük ki:

Javítja az egészségi állapotot, fokozza a növekedést és gyarapodást


Fényes szőrzetet biztosít és lerövidíti a szőrzet kifejlődésének periódusait


Elősegíti az egészséges csontnövekedést és az izomzat fejlődését


Erősíti az ínakat és az ízületi szalagokat


Emeli a teljes etetési terv, ill. tápkeverék biológiai értékét


Használati utasítás

Az ťUltra-SpurŤ-t valamennyi kutyatápfajta kiegészítőjeként alkalmazhatjuk annak érdekében, hogy a gyarapodást, a táplálék hasznosítását és a csontképződést javítsuk.


Tartalmaz többek között bort, brómot, arzént, germániumot, lítiumot, rubídiumot, vanádiumot és lantánideket.


Vitaminok és ásványi anyagok túladagolásának veszélye nélkül alkalmazható.


Egy mérőkanálnyi mennyiség:

Félig megtöltve: 2 gramm


Színig töltve: 6 gramm


Púpozottan: 10 gramm


Gyenge gyarapodás esetén:

Dupla adag (plusz 100 %) ťUltra-SpurŤ adagolása ajánlott legalább 6 héten keresztül.


Kistermetű kutyák és macskák

Macskák: 2 gramm 2 naponként


Kisméretű kutyák: legfeljebb 10 kg testsúlyig 2 gramm naponta vagy 4 gramm 2 naponta


Közepes és nagyméretű kutyák

1 gramm a testsúly minden 5 kg-jára számítva


Például: 30 kg súlyú kutya napi 6 grammot kap.


Vemhes és szoptató szukák

A vemhesség utolsó felében a szuka részére plusz 25 % ťUltra-SpurŤ-t adunk.


A szoptató szukák plusz 50 % ťUltra-SpurŤ-t kapnak.


Elválasztott kölykök

Legfeljebb 10 kg-os testsúlyig napi 2 gramm, majd 1 gramm a testsúly minden 5 kg-jára számítva


Például: 15 kg-os testsúlyú kölyök kapjon naponta 3 gramm ťUltra-SpurŤ-t.


Betegség és gyógyászati kezelés esetén

3 héten keresztül plusz 50 % ťUltra-SpurŤ ajánlott.


Egységek

250 g, 500 g, 1000 gVélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Kérjük írja meg véleményét!